یک پمپ هر نوع سیستم هیدرولیکی نامیده می شود که موجب افزایش انرژی مکانیکی یک مایع به خصوص آب می باشد. تقاضای استفاده از پمپ در دنیای امروزی بسیار گسترده است و دلیل آن هم این است که پمپ ها هر دو آب سرد و گرم را در سیستمی فشرده به حرکت می اندازند. شما هم قطعا از این قاعده مستثنی نیستید و ما قصد داریم در این مطلب به شما کمک کنیم تا با آگاهی بیشتری نسبت به خرید پمپ آب اقدام نمایید.
برخی از متداول ترین و مهم ترین کاربرد ها و مکان های استفاده از پمپ عبارتند از :
1- استفاده در مجتمع های مسکونی :
پمپ آب همواره یکی از مهم ترین ابزارآلاتی است که در خانه ها، هتل ها، آپارتمان ها، ویلا ها و ساختمان های مختلف دیگر استفاده می شود.
2- استفاده در کشاورزی :
یکی از ضروری ترین قسمت های هر نوع زراعت، بخش آبیاری است که پمپ آب نقش مهمی را در این امر ایفا می کند. پمپ آب در کشاورزی برای انتقال آب از چاه ها ، مخازن آب ، دریاچه ها و رودخانه ها و … استفاده می شود.
3- استفاده در صنایع :
به طور کلی در صنایع سیستم تامین آب حرف اول را می زند که قلب تپنده آن یک پمپ خوب می باشد. مثال های ارائه شده در زیر نمونه هایی از اهمیت آب در عملیات کارخانه های صنعتی است:
-
تولید محصول (کاغذ، منسوجات و همچنین مواد غذایی )
-
انتقال مواد اولیه ( چغندر، شستشوی خاکستر و رسوبات زاید کوره های بلند ذوب آهن )
-
آبکشی و شستشو در صنایع ( لبنیات، نوشابه سازی، داروسازی و آبکاری )
-
سرد کردن محصولات ( صنایع آبکاری )
-
تهویه مطبوع و دهها مصرف دیگر
که خودتان می توانید حدس بزنید یک پمپ آب خوب و کارآمد چه تاثیری می تواند داشته باشد.
4- استفاده در مقابله با حریق :
همانطور که می دانید پمپاژ آب با فشار بالا و مهارت مهار آتش آتش نشانان مهم ترین عوامل مقابله با حریق می باشد. پمپ آب های مناسب و قوی در این جور مواضع بسیار کارآمد هستند.
در ادامه 5 فاکتور مهمی که هنگام خرید پمپ باید در نظر گیرید را آورده ایم :
-
نرخ جریان پمپ :
نرخ جریان به معنی مدت زمان صرف شده توسط یک پمپ آب برای پمپاژ کردن مقدار آب مشخصی است که معمولا بر حسب لیتر بر دقیقه می باشد. اگر مقصود شما استفاده از پمپ در مزرعه و یا موقعیت های شغلی دیگر است، پیشنهاد می شود از پمپی استفاده کنید که توانایی پمپاژ کردن 2500 لیتر آب در دقیقه را دارد. از طرفی دیگر، پمپی با نرخ جریان 100 تا 200 لیتر بر دقیقه جواب دهنده اکثر نیازهای خانگی و مسکونی است.
-
اندازه ورودی پمپ :
اکثر پمپ ها اندازه ورودی شان بین 2 تا 16 سانتی متر است ولی در برخی موارد ممکن است بیش تر باشد. پمپ های گریز از مرکز هم به این شکل هستند یعنی مکیدن آب از فلکه ورودی و تخلیه آن از فلکه خروجی. در این شرایط هر چه اندازه ورودی بزرگتر باشد، مقدار آب بیشتری پمپاژ می شود و کار سریع تر انجام می گیرد.
-
حداکثر سر حد و فشار پمپ :
حداکثر سرحد یک پمپ به معنای بیشترین فاصله ای از نظر ارتفاع است که پمپ قادر به پمپاژ آب می باشد. برای مثال اگر شما یک پمپ آبی با حداکثر سر حد 60 متر بخرید، اگر سعی کنید آب را در ارتفاعی بیشتر از آن سر حد یعنی 60 متر پمپاژ کنید ، آنگاه نرخ جریان آن صفر خواهد بود. پس عموما نوع پمپی که انتخاب می کنید باید حداکثر سر حدی بیشتر از ارتفاعی که شما قصد پمپاژ آب را دارید داشته باشد.
-
کیفیت پمپ :
اولین نکته ای که باید به آن دقت کنید برند پمپ آب می باشد. موتور به کار رفته نیز نشان دهنده کیفیت پمپ است. حتما تحقیقات و بررسی های لازم را در مورد کیفیت پمپ آب پیش از خرید انجام دهید.
-
نوع آبی که قرار است پمپاژ شود :